כי זה נימוח וטעים ולא צריך בכלל רוטב- מספיק רק חמאה ופרמזן. וכי מאז שהתחלתי להכין ניוקי בבית אני לא יכולה לדמיין אפילו לקנות ניוקי מוכנים, שלא לדבר על לאכול כאלה. תוספת מרווה לחמאה מומלצת ביותר.
צריך
50 גרם חמאה
300 גרם דלעת
תפוח אדמה
חלמון
4 כפות פרמזן מגוררת
חצי כוס קמח
מלח ופלפל
תכלס
מבשלים את התפו"א במים. חותכים את הדלעת לקוביות ומבשלים במחבת עם החמאה והתבלינים עד שהדלעת מתרככת. מקלפים את התפו"א המבושל וחותכים לקוביות, מוסיפים למחבת עם הדלעת. טוחנים את הדלעת והתפו"א לעיסה ומצננים מעט. מוסיפים את החלמון והקמח ומערבבים. מקמחים משטח ויוצרים מהבצק "נחשים" אותם חותכים לניוקי. מבשלים את הניוקי במים רותחים 1-2 דקות עד שהם צפים (מומלץ לעשות נגלות ולא את כולם בבת אחת). מגישים עם חמאה ופרמזן. או מקפיצים במחבת עם חמאה ומרווה, ומגישים עם פרמזן.
צריך
50 גרם חמאה
300 גרם דלעת
תפוח אדמה
חלמון
4 כפות פרמזן מגוררת
חצי כוס קמח
מלח ופלפל
תכלס
מבשלים את התפו"א במים. חותכים את הדלעת לקוביות ומבשלים במחבת עם החמאה והתבלינים עד שהדלעת מתרככת. מקלפים את התפו"א המבושל וחותכים לקוביות, מוסיפים למחבת עם הדלעת. טוחנים את הדלעת והתפו"א לעיסה ומצננים מעט. מוסיפים את החלמון והקמח ומערבבים. מקמחים משטח ויוצרים מהבצק "נחשים" אותם חותכים לניוקי. מבשלים את הניוקי במים רותחים 1-2 דקות עד שהם צפים (מומלץ לעשות נגלות ולא את כולם בבת אחת). מגישים עם חמאה ופרמזן. או מקפיצים במחבת עם חמאה ומרווה, ומגישים עם פרמזן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה