לחם גדול מאוד, רך מאוד, ריחני מאוד וממכר בטירוף. מעולה עם חמאה מתובלת.
הכי קל להכין אותו במיקסר אבל צריך לבדוק שהמיקסר שלכם מספיק גדול. כי מסתבר ששלי לא בנוי ללישה של בצק מקילו קמח אפילו שהוא מופיע בכל תכניות הבישול ונראה ממש יפה ומקצועי. אם שלכם גדול מספיק, הרווחתם. אם לא, אל דאגה אפשר ללוש גם ביד או לעבוד עם כמות קטנה יותר.
צריך
קילו קמח
שקית שמרים יבשים
שקית משפר אפיה
200 גרם דלעת מגוררת
כוס פטרוזיליה
ענף גדול עלי רוזמרין מופרדים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן קנולה
כפית מלח
400 מ"ל מים חמימים
תכלס
מערבבים את הקמח, השמרים, משפר האפיה והסוכר. מוסיפים את המים ומערבלים עם וו לישה במיקסר 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את הדלעת, העשבים והשמן ולשים עוד 5 דקות. יוצרים מהבצק כדור ומקמחים היטב. מניחים על התבנית, מכסים במגבת ומתפיחים שעה. מחממים תנור לחום 170 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית. חורצים x בבצק הלחם ואופים כחצי שעה עד שהלחם מזהיב.
הכי קל להכין אותו במיקסר אבל צריך לבדוק שהמיקסר שלכם מספיק גדול. כי מסתבר ששלי לא בנוי ללישה של בצק מקילו קמח אפילו שהוא מופיע בכל תכניות הבישול ונראה ממש יפה ומקצועי. אם שלכם גדול מספיק, הרווחתם. אם לא, אל דאגה אפשר ללוש גם ביד או לעבוד עם כמות קטנה יותר.
צריך
קילו קמח
שקית שמרים יבשים
שקית משפר אפיה
200 גרם דלעת מגוררת
כוס פטרוזיליה
ענף גדול עלי רוזמרין מופרדים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן קנולה
כפית מלח
400 מ"ל מים חמימים
תכלס
מערבבים את הקמח, השמרים, משפר האפיה והסוכר. מוסיפים את המים ומערבלים עם וו לישה במיקסר 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את הדלעת, העשבים והשמן ולשים עוד 5 דקות. יוצרים מהבצק כדור ומקמחים היטב. מניחים על התבנית, מכסים במגבת ומתפיחים שעה. מחממים תנור לחום 170 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית. חורצים x בבצק הלחם ואופים כחצי שעה עד שהלחם מזהיב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה