יום שבת, 7 בספטמבר 2013

#1 סלט פלפלים אדומים קלויים

הסלט שלירון אוהבת במיוחד ואורח קבוע במטבח שלי מאז שהתחלתי להזמין ארגז ירקות כל שבוע.
לירון בזמן זה ממש עושה את דרכה לחופשה בתאילנד ולכבוד הנסיעה שלה הכנתי לה מתנה- בלוג אוכל כמו שהיא רצתה. מוגבל בזמן, אבל בכל זאת. תהני בתאילנד, זונה. הפוסט הראשון מוקדש לך. 

הסלט

בארגז הירקות שמגיע אלי יש שני סוגי פלפלים אדומים- גדולים ובשרניים או קטנים ומחודדים יותר. הסוג השני דק יותר. זה משפיע על המרקם של הסלט ואני אישית מעדיפה את הדקים, אבל יותר מאתגר לעבוד אתם. הסלט נשמר זמן ארוך יחסית במקרר,בזכות החומץ. למרות שהוא כל כך טעים שלא באמת צריך לדאוג לזה. הולך מצויין עם טחינה גולמית או גבינת עיזים ומשדרג כל סנדוויץ'. 






צריך

- 5 פלפלים גדולים ובשרניים או כמות כמעט כפולה של הקטנים יותר
- כף חומץ תפוחים
- כפית שטוחה סוכר
- כפית שטוחה מלח
- 2 שיני שום כתושות


תכלס

שוטפים את הפלפלים וקולים בתנור בחום של 180 מעלות לפחות 30 דקות, עד שהקליפה שלהם מתחילה להתקמט ולהשחים מעט. כשהפלפלים קלויים מוציאים אותם מיד לכלי אטום ונותנים להם "להזיע" ולהתקרר. מקלפים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וקורעים לחתיכות ארוכות. מערבבים את הפלפלים עם החומץ, הסוכר, המלח ושיני השום, ושומרים במקרר. לפחות כמה שעות ויותר מזה. הטעם משתבח עם הזמן. 


גילוי נאות

הכמויות והזמנים שרשומים כאן הם הערכה. אני מבשלת לפי כמה שמגיע בארגז, לפי "העין" וטעימות. מציעה גם לכם לעשות ככה. 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה