יום ראשון, 15 בספטמבר 2013

#8 מרק סלק קר

בארגז הירקות שלי היו סלקים טריים, כולל עלים יפים אז החלטתי להשתמש בהכל- יצאו מזה 3 מאכלים: המרק הקייצי הזה, סלט סלק ופריטטה. 

צריך

כ-10 סלקים טריים קטנים-בינוניים
מים
2 שיני שום
10 גרגרי פלפל שחור
3 כפיות סוכר
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
יוגורט

תכלס

מקלפים וחותכים את הסלק לקוביות ומניחים בסיר, מכסים במים ועוד קצת. מוסיפים את השום והתבלינים ומבשלים עד שהסלק רך. בשלב הזה אפשר לסנן את כל (או חלק מ) הסלק המבושל, מהמים ולהכין ממנו סלט סלק לדוגמא, או להשתמש בו במרק. שתי האפשרויות מצויינות. אם החלטתם להשאיר את הסלק במרק- אתם יכולים להשאיר אותו כמו שהוא או לטחון אותו פנימה. אבל לא משנה מה החלטתם- קודם כל מוציאים את השום והפלפל ואח"כ מניחים את המרק להצטנן במקרר. מגישים קר עם יוגורט ומלפפונים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה